6 november 2018

Tisdagen den 30/10 var vi på inskrivning igen i Umeå med Vilde. Narkosbedömning och koller inför den planerade operationen den 5e November.

For upp på måndagen den 29 och bodde på hotell björken. Stannade till på Avion, Umeås stora, fräscha köpcentrum. Rastade Vildes springben och åt på Ikea. Hela familjen var med.

Först inskrivning 9.45, efter en god hotellfrukost. Sedan vidare på narkosbedömning, då Jenny sagt att dom ska göra ett försök att sluta gommen om han gapar större med muskelavslappnande.

Väl på narkosbedömningen går de igenom Vildes journal och undrar en massa ang knappen, talet, hjärtat... Ja allt. Varför pratar han inte, är det för att han hör sämre. Ännu fler frågor...

Iaf kom det fram att en hjärtunsersökning skulle behövas uppdateras. Pga av att Vilde hade ett blåsljud tidigare, Ductus arteriosus.

I fosterlivet används inte lungorna. Blodet leds därför förbi lungorna av ett blodkärl som kallas ductus arteriosus. Det här blodkärlet sluts normalt under första till andra levnadsdygnet, så att blodet kan ta rätt väg från hjärtat till lungorna och tillbaka. 

På Vilde slöts inte detta. Så nu var frågan om det var riktigt nu??

De ringde ner till Sundsvall om att få en hjärtunsersökning innan måndag. Men det gick INTE. Så vi fick vänta i hopp om att få en akuttid i Umeå under dagen. Så vid d 14.30 fick vi en. SKÖNT!

En bra och grundlig undersökning med EKG, ultraljud och blodtryck. Vilde var jätte duktig och nå ductus hittades inte nu. Men där blodet genat hade det växt igen och blivit en hylla vilket gjort kroppspulsådern var trängre...

Blodet får det trängre att passera och blodet går som i en virvel och då blev nästa fråga: hur är då blodtrycket? Men en snabb koll och ett fint blodtryck. Så just nu märks detta "fel" inte. Utan vi ska ha det i åtanke och få kolla hjärtat om 6 mån igen.
Så en narkos går bra för hjärtat.

Med två ungar på undersökningar så har vi gjort det bra. Duktiga och snälla barn. Som slocknade direkt i bilen hem. Kl 15.30.

En lång och jobbig hemresa pga snövädret och halka. Kom hem vid 19.40. Vi hade räknat med att komma hem vid 18.40

Så på måndag ska Vilde sova och ev opereras...

Inga kommentarer:

Sommar är det bästa

Sommar är det bästa