15 mars 2017

Imorgon blir pysen hela 3månader och det ska vi fira på sjukhuset, såklart, sjukgymnasten ska vi till... Redan? Aaa jo...

Idag var vi också dit. Fast till röntgen, vi var på svaljröntgen, för att se hur maten han får i sig via flaskan far....

Fick blanda i nån vätska i maten hans, så att man kunna följa matens väg. Han satt i mitt knä medan en av logopederna matade han med flaskan och en av logopederna kollade på filmen. Så testades det att droppa  någon ml med sprutan istället i munnen då han blev arg.

Han har ju ratat den och nu vet vi varför (tror dom iaf) han jobbar och sliter med tungan med maten vill inte ner, utan hällre ut igen. Antingen är tungan för kort eller så är det nå motoriskt...

Och det han väl får ner det hoppar ner i fel strupe för "epiglottis" nämligen struplocket stängs inte igen. Varför vet man inte än. Det ska läkarna luska fram.

Så vi ska inte ge han flaskan utan bara nån droppe så han får känna smak... Kul.

Men som sagt, han åt som vanligt på julafton... Då kunna han. Allt via flaskan utan att få i fel strupe.

Så ev får vi en annan sond som inte går via näsan och syns. Utan i magen. Då ser han inte sjuk ut iaf och han kan sova utan "vantar" och suga på fingrarna så att han ändå jobbar på sugandet.

Vissa ser detta som helt fel, gör det ni. Men mitt barn kan inte hålla fast en napp själv och händerna har han mer än gärna i munnen. Så varför inte.

Han kommer inte att ha det när han är över 10 år, tro mig.

Bara han växer som han ska så är jag nöjd. Det andra går att "laga" på ett eller annat vis. Och i måndags vägde han 5540g och var 59cm.

Inga kommentarer:

Sommar är det bästa

Sommar är det bästa