22 december 2016

Vi lär oss, å så duktiga vi redan är

Torsdag och vi är snart en vecka gammal. Vi ökar i vikt nu, 3400. Så snart är vi tillbaka på "utgångsvikten" Och kärleken bara växer. Är lilleman ledsen så blir även mamma ledsen... Märkligt.
Men vi är kvar på avd 45 för observation. Och just nu kollas hur duktig vi är att äta med våran specialnappflaska.
Barn med gomspalt saknar sugförmågan, alltså vakuumet som måste finnas för att fixa att suga. Så vi lär oss äta via våran specialflaska.
Och vi är ju liten och trött, så vi somnar oftast mitt i matandet, men vi gör framsteg
Igår åt vi mycket via flaskan. Runt 20 ml vid varje tillfälle. Men nyss blev rekordet på 35ml. Wiho!
Vi måste lära oss tekniken innan vi får bli utskrivna, så vi får se hur många dagars permission vi får till helgen. Vi kan inte göra som planen var, att bo nere i Forsa nån natt. Utan de får komma upp och hälsa på oss.
Just nu övar vi på att höra och se om sonden ligger rätt. Eftersom vi inte får i oss all mat via flaskan får vi också mat via sonden. Men det börjar vi kunna nu.
Läkarna och logopeder kollar honom när vi äter och tycker att det tar sig, sakta men säkert. Vi har också blivit kontaktad av våran kontaktperson uppe i Umeå, hon som fixar möten och så inför operationen. Så ev den 10 januari ska vi pratas vid via Skype och få lite mera information. Om hur och när operationen sker och om det blir två eller en.
Men det känns skönt att vi är kvar här trots allt. Långtråkigt är det såklart. Men vi får den hjälp vi behöver.
Lilleman är hela tiden inne hos oss och vi sköter allt själv just nu.
Vad duktig vi är, jag, Kim och lille Vilde. Heja oss. Och vi oroar oss inte nå över detta. Vi vet att dom är duktiga där uppe och många som kommer att följa upp oss. För vi måste kolla hörseln lite tidigare och talet kommer vi få hjälp med och ev nå fix med tänder. Men det är inte säkert, men allt kommer kollas och följas upp. 
Vi får vara glada att detta upptäcktes redan vid födseln och inte vid två års ålder, som ett fall nere i Hudik med min mammas kollegas barn.

Inga kommentarer:

Sommar är det bästa

Sommar är det bästa