16 november 2020

 Hej minns ni mig, Jessica? Har varit dåligt med bloggandet nu. Dels så har allt stått stilla med Vildes operation och sen den här Corona.... Men ja nu sitter jag och ska försöka skriva ner nå vettigt. 

Sist jag skrev var i februari 2019. Vad vet vi idag som inte skrivits. Jo att Vilde har klippel feil syndrom med gomspalt, en spalt som är stor, alltså hela gommen saknas. Så både främre och bakre behöver slutas. Sen vet vi att Vilde bara har en njure, en hästskonjure (lika stor som två) och ett litet hjärtfel som kollas varje år. 

Vi var ju upp i november 2019 på ett läkarbesök för att se om det var värt ett försök till operation, vilket det inte var. Och sen har vi ju träffat specialisterna här hemma i Sundsvall på pedatontin. Med gapträning som följd.


Ätträningen har vi också kommit igång mer med. Vi har en mall vi ska följa och vilde är på ett av de högre trappstegen. Nu ska vi bara få han att ha saker kvar längre i mun och försöka få honom att knapra lite. (Det finns alltså barn som inte ens kan känna doften av mat utan att få panik. Vilde kan jag till och med laga maten och smakar på mycket nu)

Så det tar sig sakta men säkert.

Och idag den 16/11 2020. Vilde på pricken 3 år och 11 månader. Fick de till en lyckad operation av bakre gommen. (Där ljudet görs) främre görs kanske nästa år. Men den är inte lika viktig för talet som den bakre är. Och därför inte lika akut. Vilde gapade inte mer än i fjol, men Läkaren, Jenny gjorde vad hon kunde och blev otroligt nöjd över resultatet. Det tackar vi för. Så nu ligger vi på salen utan tv, under Corona.... Vad gör man då??? Munskydd på i korridoren. Vilde tittar på Kims gamla mobil och jag bloggar. Inte ens Kim och Inez får vara här.... Skit Corona. 

Hoppas vi blir utskrivna och hemskickade i morgon. Så vi kan vara hemma och bli hela igen.

Återkommer.

Inga kommentarer:

Sommar är det bästa

Sommar är det bästa