22 december 2017

Så i veckan var vi upp för andra gången om hopp om gomoperation.

Under ett år har vi varit till Umeå sjukhus under tre tillfällen och bara en av gångerna har något gjorts.

Så att åka upp nu i måndags på en narkosbedömningen kändes onödig, men den var nog bra. För då kom det fram att en operation nu i januari är för riskabel för Vilde. Då han är liten i både storlek, mun och svalj. Bättre att avvakta och se i maj-juni hur han har utvecklats.

Men när vi ändå var där bad våran doktor som ska operera Vilde att dom skulle ta en närmare titt ner i Vildes svalj. Sagt och gjort. Vi fick springa iväg för hon hade en kvart ledigt där och då.

Vilde fick sitta i Kims knä, ryggen mot hans mage. Fick bedövningsmedel i näsan och sen körde dom ner en lång svart kameraslang ner och filmade. Vi fick se hur allt såg ut och hon berättade vad vi såg.

Vilde var väldigt duktig, försökte att kräkas några gånger och grinade. Men det gick över direkt efteråt och han flinade till dom som gjort det. Han får vara med om mycket min lilla hjälte. För mycket kan jag tycka ibland.

Men nu har dom det på film inför kommande narkoser.

Vid nästa "koll" i maj-juni har vi förhoppningsvis en till liten "hjältinna" med oss också, men det går nog bra. Jobbiga är ju resan, en bit att åka. Helst med småbarn.

Men redan i januari far vi upp för att byta peggen till en knapp, som vi sen enkelt ska byta hemma. Tur vi bor gratis på Hotell med Vilde, annars hade det varit tufft.

Nackdelen med att vänta ytterligare med gomoperationen är ju att vi får kämpa med kräket genom näsan, hans matvägran och att det han dricker kommer ut ur näsan... Men vi har klara ett år, så ett till går nog minst lika bra.

Men nu vankas det helg med massa julmys. Ikväll ska vi "myshandla" med alla i sista minuten... Jobbigt.

I morgon vankas julfirande med Södermansidan.

Sen på julafton ska vi fira i Bergeforsen och på juldagen nere i Forsa.

Hej å ho

God Jul alla

Inga kommentarer:

Sommar är det bästa

Sommar är det bästa