8 april 2018

Så har Inez funnits hos oss i tre dagar. Oj vad lite... Känns som hon funnits mycket längre. Men tre dagar och det är andra dagen vi vaknar upp hemma. Lite skillnad jämfört med Vilde, en månad på sjukhus. En vecka utan att få komma ut med honom på permis.

Inez kom som sagt ut i världen i torsdags, 2018-04-05 kl 10.05. Väl då på torsdagen gick det fort.

Efter en kontroll i tisdags i vecka 41+4. Där allt såg bra ut. Och Inez inte visat några tecken på att ge sig ut.

Blev erbjuden en svepning för att sätta fart på förlossningen, men det gick inte så bra, då jag inte öppnats något. Men barnmorskan var där och röck och hade sig. Så ont det gjorde. Hon försökte hjälpa igång iaf.

Vi for hem och på kvällen/natten började sammandragningarna att komma allt tätare och tätare. Men inte tillräcklig. Hade ont från och till under onsdagen, men for in strax efter 22 efter Timrås match.

Ringde hit Jessica, Kims moster för att ha koll på Vilde. Men jag var bara öppen 2cm och för långt mellan sammandragningarna så hem igen med sovdos.

Sov mellan 00-03. Sen hade jag konstant ont. Inte direkt sammandragningar utan bara ont. Ringe hit Jessica igen vid 7.30 och for in. Kl 8 blev vi inskrivna och vid första kollen hade jag täta och kraftiga sammandragningar och var öppen 8cm.

Fick lustgas 50/50 och vid 9.30 kom första krystvärken... Sen väntan och väntan. Långt mellan värkarna. Så då fick jag hjälpdropp och till slut så med ett klipp vid en kryssning kom äntligen ungen ut. Snabbt, men jobbigt då värkarna stannade upp. In till 8 och ungen "pluppade" ut 10.05. Grym vi är vi kvinnor.

53cm och 3830g. En stor tjej. Med hel gom och inga andra synliga fel. Som visade att hon var hungrig direkt.

Sedan fick vi stanna kvar på BB för att kontrollera några blåsor dagen efter igen. Någon på foten och någon på handen. Men ingenting att oroa sig för.

Pku togs igår, lördag och hörseltest gjordes. Denna gång gick det direkt och vi slipper Vildes prosedur med hörcentralen och tjafs.

Ska på återbesök på tisdag igen och bli av med våra band på armarna. Och bli utskriven på riktigt. Hoppas vi iaf.

Inga kommentarer:

Sommar är det bästa

Sommar är det bästa