5 april 2017

Vart på "kontroll" idag. 61,5cm lång men bara 5970g...  Som tydligen var i underkant...

Så en annan liknande mat som förhoppningsvis ska transporteras ut ur magsäcken snabbare så att vi kan äta var tredje timme igen och komma upp till fem mål mat om dygnet, eftersom han sover över nattmålet.

Bara hålla tummarna att den "åker" snabbare vidare då. Vad kan vi annars göra.?

Trolla? Inte lätt det här! Om han spyr för minsta lilla. Men den nya maten var mjölkfri, så han kanske är som mig och är känslig sa dietisten... Aa vem vet?

Han får i sig 100 kcl per 100ml mat via den han äter och lika nu med den nya. Idag får han i sig 505kcl och i morgon hoppas jag att han får i sig  närmare 630kcl.

Aa det visar sig.

Dietisten frågade om vi hört nå från barnkliniken ang knappen på magen. Å det har vi inte, gått två veckor nu...

Så dietisten och jag gick dit och hitta rätt människa och jag fick den där informationen och nu är vi på gång. Nu ska bara barnläkaren kontakta något av sjukhusen och säga att Vilde ska opereras.

Och förhoppningsvis skulle det gå fort. Men det vet vi ju... Inom sjukhusets värld är fort inte som vårat fort.

Men ett steg närmare iaf.

Sonden han har nu gör också så att magmunnen aldrig är riktigt stängd, därför han får kräks i näsan när han ligger ner, ligger på mage eller sitter... Eller ja typ hela tiden.

Men idag har det gått 11 dagar utan en "fontän spya" alltså en riktig. Så skönt.

Men nu är du välkommen att dra ut eller (helst inte) spy ut sonden så vi kan byta och fixa längden. Men på ett villkor, att du är medgörlig när vi sätter ner den nya. Vill helst inte dra ut den i onödan, så vi väntar...

Med den nya "knappen" slipper vi allt sånt. Men det var inte bara med den heller, men lättare och han får händerna fria. Det vi kommer få göra är att fixa med vattnet i "ballongen" som är på insidan av magsäcken och håller knappen på plats, varannan vecka skulle det bytas. I början på sjukhuset här, sen hemma... Och var tredje månad skulle knappen bytas, på samma sätt som med vattnet i ballongen. (Tömmer den på vattnet och vips så kan man dra ut den och sätta dit en ny)

Jag tycker det verkar lätt medan du kanske tänker "åh herregud gud" Men vi har gått igenom en hel del på de här snart fyra månaderna. När han inte längre behöver knappen tas den bort och han får ett LITET ärr på magen.

Men jag ser bara fördelar med knappen, så nu längtar vi!!!!!

Inga kommentarer:

Sommar är det bästa

Sommar är det bästa