29 december 2016

Vi bockar av det ena efter det andra 👍

Vardag igen på sjukhuset och undersökningar och blodprover tagna.

I tisdags var vi till öron-näsa-hals och tittade ner i svaljet med en kamera. Allt såg fint ut. Tungan såg också normal ut, lite kort men vi är alla olika. Rätar nog till sig. 

Tog blodprover och kollade en extra gång om lilla Vilde blivit förkyld eftersom han slemmar så mycket i bland. Men proverna visade sig vara fina. Tur.

Så slemmet beror troligtvis på att han har svårt att svälja undan det. Och det blir mer när han sätter maten i fel strupe. Och det förstår man ju när det fattas ett "tak" i munnen att det lätt händer och att det försvårar det hela.

Rasslet han har för sig är också inget att bry sig i. Vissa barn låter mer. Han andas normalt och har inge besvär. Det är inte jobbigt. Fast att det kan låta så.

Var på ultraljud för hjärtat nyss också. Och även här kan vi vara lugna. Ett friskt och bra hjärta. Men vi ska titta en extra gång vid tre månaders ålder och se att det fortfarande stämmer.

Maten funkar bra. Lite beroende på hur sugen han är. Igår tog han hela flaskan tre gånger.
Och i morse tog han hela 75ml. Så vi ska vara stolta över det han nappar säger sköterskorna här. Och inte känna någon press då han bara nappar 30ml av de 75ml han ska ha. Det är trots allt jobbigare att äta för barn med gomspalt.

Å vikten har vi ökat lite i också. Vid födseln vägde vi 3476 och igår och idag ligger vi på 3535. 

Å besök fick vi igår onsdag av gammelmoster Jessica och Torbjörn och idag av gammelfaster Anna och gammelfarmor Marianne. Kul att träffa vanligt folk. 

Så nu väntar vi på morgondagens rond och höra hur allt ligger till. Om vi snart får prova en till permis eller om vi behöver öva med flaskan mer. En dag i taget med andra ord.





Inga kommentarer:

Sommar är det bästa

Sommar är det bästa